Lawyersinfo_MainPic מרכז מידע משפטי
Lawyersinfo_MainPic מרכז מידע משפטי
פנייה לייעוץ אישי



    6 חסרונות של ייפוי כוח מתמשך שחייבים לקחת בחשבון

    ייפוי הכוח המתמשך נכנס לעולמנו לפני כ -6 שנים וחולל מהפיכה של ממש. בפעולה פשוטה, זולה ומהירה (יחסית), יכול כיום אדם לוודא כי אף כאשר כבר לא יהיה כשיר לקבל החלטות בנוגע לענייניו (בכל עניין שהוא) עוד בחייו (!) יהיה מי שנבחר על ידו ויעשה זאת במקומו.

    כפי שנסקור להלן, אמנם לייפוי הכוח מספר חסרונות אך כפי שניתן לראות בבירור ובשורה התחתונה, לאדם באשר הוא עדיפה ברוב המקרים עריכת ייפוי הכוח עשרות מונים על פני נקיטה בהליך של מינוי אפוטרופוס. אז למה בכל זאת כדאי שנשים לב אם בחרנו במסלול ייפוי הכוח המתמשך?

    6 חסרונות של ייפוי כוח מתמשך שחייבים לקחת בחשבון

    תוכן עניינים
    1. ייפוי הכוח מעניק כוח רב למיופה הכוח -יש לבחור בקפידה

    ייפוי הכוח המתמשך הינו מסמך משפטי בעל כוח רב מאוד ומשמעותו בעצם, כי כאשר האדם נשוא ייפוי הכוח מגיע למצב עוד בחייו שהוא לא יכול עוד לקבל החלטות או לבצע פעולות בעצמו בכל עניין שהוא (רפואי, רכושי או אישי) – מיופה הכוח נכנס בעצם לנעליו (!).

    כלומר, מסבירה עו"ד חיה אביסרור שמעוני, ייפוי הכוח המתמשך מעניק לאותו המיופה סמכויות נרחבות מאוד אשר ניתן בקלות לנצלן לרעה ולכן, חשוב שהממנה יבחר מיופה כוח אשר הינו סומך עליו במאת האחוזים והינו בטוח כי יקבל את ההחלטות הנכונות ביותר עבורו. 

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      1. שימו לב – "אלוהים נמצא בפרטים הקטנים"

      במסמך ייפוי הכוח המתמשך, צריך הממנה בעצם לנחש סיטואציות עתידות העלולות להתרחש בחייו, או כיצד ירצה לנהוג בקשר לרכושו או לגופו בעוד 20 שנים למשל והמדובר במשימה לא פשוטה כלל (למשל איזו מתנה ירצה להעניק לנכדו הקטין ביום חתונתו).

      חשוב לשים לב לפרטים ככל שניתן ואמנם נכון הדבר שלא ניתן "לכסות" את כל המצבים האפשריים בחיים או כיצד היה רוצה הממנה לנהוג בעתיד, אך כדאי לרדת לרזולוציות ככל שאפשר על מנת למנוע אי הבנות העתידות לבוא.

      לכן ובין יתר השיקולים שיש לשקול ובבואנו לערוך ייפוי כוח מתמשך, יש להקפיד לשכור שירותיו של עורך דין מנוסה אשר הוסמך לעריכת ייפוי כוח מתמשך ולהיעזר בו ובניסיונו לצורך עריכת ייפוי כוח מתמשך מפורט ומדויק ככל שניתן.

      1. מי היה מחליט עבורי את הטוב ביותר?

      קושי נוסף עימו צריך הממנה להתמודד, הינו לבחור היום מי ידאג ולאיזה מענייניו – מחר, כאשר בהליך של מינוי אפוטרופוס בית המשפט הוא זה שמחליט בעצם עבור האדם מי יעשה זאת "וחוסך" ממנו את הליך הבחירה.

      למרות זאת, ניתן לראות כי למרות קושי זה עדיין רוב הציבור יעדיף להיות אדון לעצמו ולבחור בעצמו את מי שיפעל במקומו בעתיד.

      1. קרקע פורייה לסכסוכים משפחתיים

      מאחר ובייפוי כוח מתמשך על הממנה לבחור מי יהיה מיופה או מיופי כוחו, הרי שסביר להניח כי יהיו בני משפחה נוספים אשר יתרעמו על ההחלטה שלא לבחור בהם, מה שיכול ליצור סכסוכים משפחתיים העלולים להיגרר אף למאבקים משפטיים בעתיד.

      1. אין פיקוח מלא על פעולות מיופה הכוח

      אמנם בייפוי כוח מתמשך ניתן למנות גם "מיודעים" אשר צריך יהיה ליידע אותם בכל פעולה שינקוט המיופה, אך עדיין אין המדובר בפיקוח מלא כפי שקיים בהליך של מינוי אפוטרופוס בו חייב האפוטרופוס לתת דין וחשבון קבוע לבין המשפט ולאפוטרופוס הכללי.

      1. איך להתמודד עם הידיעה שיחליטו עבורי עוד בעודי בחיים

      עניין נוסף המטריד בייפוי כוח מתמשך, הינו הפחד הטבעי והמובן מפני היום בו יצטרך אדם להיות תלוי באחר בכל ענייניו עוד בעודו בחיים, בדיוק כפי שאנשים לעיתים נמנעים מעריכת צוואה (למרות חשיבותה) בשל אי רצונם להתמודד עם סוגיית המוות.

      עיננו הרואות, אמנם קיימים מספר חסרונות לייפוי הכוח המתמשך, אך בסופו של דבר המדובר הוא במתן אפשרות לאדם לשלוט על עתידו ביום בו לא יהיה באפשרותו לעשות כן מבחינת פרוצדורה, הוצאות כספיות, זמן ויעילות.

      ולכן – אם היו שואלים אותי ? כדאי וחשוב לכל אדם בכל גיל להגן על עצמו, רכושו ועתידו באמצעות הכלי הנפלא שנקרא "ייפוי כוח מתמשך".

      *המידע המשפטי המופיע באתר Lawyersinfo לא מחליף ייעוץ אישי אצל עורך דין, אין לראות בו כדי המלצה משפטית או חוות דעת. העושה שימוש באמור באתר, עושה זאת על דעת עצמו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9974772 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף